Fakturakøb - den optimale løsning til at styrke din virksomheds likviditet

Fakturakøb er oftest overset som en optimal måde at skabe likviditet. Det går i alt sin enkelthed ud på, at din virksomhed sælger 1 eller flere fordringer til en aftalt kurs til din finansielle partner, som laver et fakturakøb.

flexfunding_landingpage_08

Fordele ved salg af fakturaer

  • Øget likviditet

    Ved at sælge fakturaer på kredit, kan din virksomhed få hurtigere adgang til kontanter, hvilket styrker din virksomheds likviditet og sikrer bedre økonomisk fleksibilitet. Udbetaling sker typisk 1-2 arbejdsdage efter fakturaudstedelse.

  • Mindre risiko for tab

    Når din virksomhed sælger sine fakturaer til en finansiel virksomhed, overføres risikoen for manglende betaling. (Læs mere Her om reduceret risiko for tab på debitorer.) Du har naturligvis fleksibiliteten til selv at vælge, hvilke debitorer du vil sælge, og der er ingen krav om minimumsomsætning.

  • Fokus på kerneforretningen

    Ved at outsource fakturahåndteringen til en specialiseret tredjepart, kan du fokusere på din virksomheds kerneaktiviteter frem for at bruge ressourcerne på administrativt arbejde.

  • Forbedrede forhandlingspositioner

    Med stærkere likviditet, kan din virksomhed forhandle bedre betingelser med leverandører, f.eks.. gennem hurtigere betaling eller større indkøb, som oftest betyder bedre rabataftaler.

Udforsk alle vores finansieringsmuligheder

Hvilke virksomheder kan drage fordel af fakturakøb?

Fakturakøb benyttes bredt af danske virksomheder. Fordelen ved Fakturakøb er så stor, at selv dansk top 500 virksomheder bruger fakturakøb. At omdanne kredit til kontantsalg, og samtidig få afdækket kreditrisikoen på sine debitorer, gør denne løsning attraktiv for alle danske virksomheder.

Finansiering af denne lange kredittid

Det er ingen nyhed, at alle virksomheder ønsker lang kredittid på deres indkøb, og kravene kan være helt op til 90 eller 120 dages kredit. 

Det kan betyde at mange virksomheder risikerer at miste en ordre, hvis de ikke kan matche leverandørens kredittid eller mangler den fornødne likviditet til at finansiere ordren. I sådan et tilfælde, er Fakturakøb en oplagt løsning til at sikre ordren.

Sikker entre på nye markeder

I takt med at din virksomheder vækster, vil du enten kigge mod nye markeder eller møde nye markeder, der kommer til din virksomhed.

I begge tilfælde kan kreditværdigheden hos dine nye kunder være en udfordring. Med fakturakøb kan du få et effektivt kreditredskab, der giver dig bedre indsigt i, hvem du bør handle med på det enkelte marked.
pexels-the-coach-space-2977547 2
pexels-fauxels-3184611 1

Brug dine eksisterende debitorer til at finansiere nye ordrer

Lad os sige, at din virksomhed har vundet en stor ordre, men du står og mangler likviditet til at finansiere ordren, da debitor først betaler 90 dage efter leverancen.

Fakturakøb kan være en oplagt løsning på dette problem.

Ved at sælge dine udestående fakturaer kan du hurtigt skabe den likviditet, du har brug for til at opfylde ordren. Og med en stærk likviditet kan du måske endda forhandle bedre priser på indkøb, da du kan betale kontant.

FAQ

Hvad er fakturakøb?

Ved fakturakøb sælger du dine fakturaer på kredit til en fast aftalt kurs, og du får pengene med det samme. Dit salg på kredit bliver dermed til kontantsalg.
 
Med et salg af dine fakturaer forbedrer du din virksomheds likviditet og soliditetsgrad. Det styrker din virksomheds kreditvurdering hos banken, kreditforsikringsselskaber og leverandører, hvilket åbner op for bedre finansieringsmuligheder. 

Når du sælger dine fakturaer, frigør du vigtig tid fra administration og opfølgning på betalinger. Der vil blive taget hånd om hele fakturaprocessen fra fremsendelse til betaling. Også inkasso, hvis nødvendigt. Alle fakturaer kreditforsikres, så du ikke skal bekymre dig om tab på dine kunder.

Hvilke fakturaer kan jeg sælge?
  • Fakturaer til kreditværdige debitorer, hvor levering er sket.
  • Allerede udstedte fakturaer, der ikke er forfaldne endnu.
  • Der må ikke være aftalt mulighed for modregning.
  • Kredittiden må ikke overstige 90 dage (medmindre andet aftales).
Hvad er omkostningen på fakturakøb?

Finansieringsselskabet køber den enkelte faktura til en aftalt kurs. Kursen er beregnet ud fra kredittid, hvilken type varer der er tale om og hvilken branche der sælges til. Udover, den fastsatte kurs kan der blive beregnet et mindre gebyr pr. faktura som sælges.

Hvor hurtigt kan jeg få mine penge?

Udbetaling af købssummen sker typisk 1 til 2 dage efter at finansieringsselskabet har modtaget fakturaen.

Får min kunde besked om, at jeg har solgt fakturaen?

Nej din kunde får ikke besked om, at du har solgt fakturaen. Men din kunde får besked om, at fakturaen er overdraget til en tredjepart. Det sker i form af en denuciationstekst på fakturaen, som angiver at betaling skal ske til dit finansieringsselskab.

Kan man sælge fakturaer som allerede er sendt til kunden?

Ja det kan du godt, hvis ikke fakturaen er overfalden. Hvis du ønsker at gøre brug af den mulighed, så vil finansieringsselskabet sende et kontoudtog til din kunde, hvor de giver besked om, at udestående fakturaer til betales til dem.

Kan man sælge sine fakturaer, når man har afgivet virksomhedspant?

Ja, det er muligt. Det kræver blot at din bank accepterer, at dit finansieringsselskab kan tage pant i dine fordringer (fakturaer).

Hvad hvis min kunde ikke betaler?

I forbindelse med køb af dine fakturaer, overtager finansieringsselskabet kreditrisikoen. Således sparer du både tid, penge og ikke mindst bekymringer angående kreditrisikoen.

Hvad kan Flexfunding hjælpe mig med?

Vi hjælper dig med at få adgang til de finansielle løsninger, der passer bedst til din virksomheds behov.

Vi tilbyder: 

  • Personlig rådgivning
  • Skræddersyede løsninger
  • Effektiv ansøgningsproces

Vores samarbejdspartnere bliver nøje udvalgt, for at sikrer, at de finansielle produkter vi tilbyder, lever op til vores høje standarder.

Bliv kontaktet for at høre om en fakturakøb er den bedste løsning for din virksomhed